Bodrum


Deze moderne badstad ligt in een prachtige baai met in het midden de imposante Middeleeuwse burcht. Hier verveelt men zich nooit : Bodrum bruist van de activiteit, zowel overdag als 's nachts, en staat bekend als de stad met het meest swingende nachtleven in Turkije. Bodrum heeft een bevolking van ongeveer 25.000 inwoners en ligt tegenover het Griekse eiland Kos. Het stadje wordt terecht beschouwd als behorende tot de mooiste vakantieplaatsen in Turkije. De aantrekkelijkste manier om de omgeving van Bodrum te verkennen is het maken van een tocht met één van de vele jachten die liggen afgemeerd in de haven. Het toeristische leven is volledig geconcentreerd rond de grote jachthaven. Daar bevinden zich tientallen restaurants en souvenirwinkels.

Voor liefhebbers van het nachtleven is daar allereerst de disco Halikarnas. Dit is een van de bekendste discotheken van Turkije, met een capaciteit van 5000 bezoekers, spectaculaire lasershows en beroemde diskjockeys uit binnen- en buitenland. Een wat rustiger bezienswaardigheid is de Hamam (het badhuis) van Bodrum waar men terecht kan voor een echt Turks bad.

Ook cultuurliefhebbers komen in Bodrum aan hun trekken, want de stad heeft een fascinerende geschiedenis, en daarvan zijn nog veel stille getuigen te vinden. Maar de grootste trekpleister zijn wel de beschutte baaien van het schiereiland Bodrum: zij maken dit vakantiegebied de ideale plaats om te zeilen, te zwemmen of te duiken!

meer info >> 
corendon
© 2005 - 2022 AllinTurkije.nl