Side


Side, een voormalig vissersdorpje en liggend op een schiereiland ligt 75 km ten oosten van Antalya, is uitgegroeid tot een zeer geliefde badplaats aan de Turkse Riviera. Side is een unieke combinatie van modern en antiek. Side is gelegen tussen sinaasappelboomgaarden, katoenvelden en schitterende bloementuinen. Overblijfselen uit Romeinse en Byzantijnse tijden geven extra sfeer aan dit pittoreske plaatsje.

Side is tegenwoordig een waar openluchtmuseum, bezaaid met zeer interessante bezienswaardigheden. Bij de ingang van dit oord staat het antieke theater en de machtige stadsmuur met de boogpoorten. Dit theater met een lange zuilengalerij is het oudste van de streek. Een wandelpad langs de schilderachtige vissershaven leidt u via mooie en goede restaurants naar de Agora tempel, de Athene tempel en de Apollo tempel. Prachtige, kilometers lange stranden nodigen uit tot lange strandwandelingen.

In één van de talrijke restaurants die direct aan zee liggen, kunt u genieten van mooie zonsondergangen. Goud, leer en souvenirwinkeltjes zijn volop te vinden in het schilderachtige centrum. Vanwege de korte transfertijd en de langzaam aflopende stranden is Side een perfect vakantieadres voor families met kleine kinderen.

meer info >> 
corendon
© 2005 - 2022 AllinTurkije.nl