Alanya


Alanya is een van de bekendste badplaatsen aan de Turkse Riviera. Reeds in de Oudheid was dit het geval : in 37 v.C. schonk Marcus Antonius dit stadje en de provincie Cilicië aan zijn geliefde Cleopatra. Dit bruisend stadje met een intensief nachtleven staat bekend om zijn mooie stranden, zijn burcht en zijn charmante ligging tussen de citrusplantages.

De Rode Toren is het symbool van de stad, gebouwd in de 13e eeuw en bedoeld om de scheepswerf van Alanya te beschermen. De begane grond dient als een dependance van het Alanya Museum, met een collectie van werktuigen, wapens, eetgerei en andere objecten uit de Ottomaanse tijd. In het Alanya Museum zelf is nog veel meer te zien; het meest indrukwekkend is wellicht het bronzen beeld van Hercules.

Het stadje telt nu ongeveer 35.000 inwoners. Het is een prachtige badplaats met vele restaurants, hotels en cafés langs de stranden. Hier kan men ook volop 'Turks' winkelen in de vele boetiekjes langs de kustweg waar men terecht kan voor souvenirs, lederwaren, juwelen, handtassen en beschilderde kalebassen, het symbool van de streek.

Het uitgaansleven van Alanya heeft iedereen wat te bieden. Van intieme restaurantjes tot grote bars en van kleine koffiehuizen tot grote discotheken. De meeste uitgaansgelegenheden zijn geconcentreerd in het havengebied. Daar moet de muziek stoppen om drie uur ’s nachts, maar er is ruimschoots gelegenheid om de party voort te zetten in een discotheek buiten het centrum.

meer info >> 
corendon
© 2005 - 2022 AllinTurkije.nl