Antalya


Antalya, de belangrijkste vakantiebestemming van Turkije is een vat vol contrasten. Het is een aantrekkelijke stad met boulevards omgeven door palmbomen, een indrukwekkende zeehaven en een pittoresk oud stadsgedeelte, Kaleiši, met zijn smalle steegjes en houten huizen die tegen de muren van de stad zijn aangebouwd.

De 10 km ten oosten van het centrum gelegen luchthaven van Antalya heeft dagelijks rechtstreekse verbindingen met Istanbul en Ankara. De leukste hotels en pensions liggen in de oude stad ten oosten van de haven (Kaleiši). De goedkope hotels rond het voormalige busstation aan de Kazlm Ozalp (Sarampol) Caddesi en in de westelijke moderne stad zijn minder aantrekkelijk.

Het oude centrum en het havengebied zijn prachtig gerestaureerd. Je kunt er uren ronddwalen in nauwe straatjes met houten huizen, winkeltjes, markten, thee- en koffiehuizen en restaurants. Het is een vreemde gewaarwording om in deze historische omgeving ook hypermoderne nachtclubs en discotheken te vinden. In de Antalya Bazaar wordt uiteraard van alles verkocht, maar vooral liefhebbers van mooie sieraden kunnen hier hun slag slaan.

meer info >> 
corendon
© 2005 - 2023 AllinTurkije.nl